dilluns, 30 d’octubre del 2017

Any Palau. l'Espantaocells



Encontres amb l’Alquimista. Josep palau i Fabre

Encontres amb l’Alquimista. Josep palau i Fabre. En aquests moments es pot visitar a La Fundació Palau, del 16 de setembre fins el 12 de novembre.  El conjunt d'aquest projecte, el trobareu recollit en un  Catàleg & DVD que en aquests moments el podeu trobar a la Fundació Palau i a l'Espantaocells.

Aquest 11 de novembre, a les 18h, esta previst, a la Fundació Palau, una performance amb l’actuació conjunta de les diferents disciplines que intervenen a "Encontres amb l’Alquimista. Josep Palau i Fabre".

   
Encontres amb l’Alquimista. Josep palau i Fabre, es un projecte homenatge a Palau i Fabre en motiu del Centenari del seu naixement. Està promogut pel grup Escafandre en el si de l'Associació l'Espantaocells de Sant Feliu de Codines, i està inclòs en la programació de l’any Palau i Fabre. Es tracte d'una exposició i performance de diversos artistes de la comarca: pintura, música, dansa i recital de poemes. L'exposició, comissariada per Àngels Rosés Baeza, Es va poder veure a l’Espantaocells, Sant Feliu de Codines, del 4 al 18 de  juny. s'inaugurà a l’Espantaocells el dia 4 de juny en presencia del comissari de l’any Palau i Fabre, en Manuel Guerrero Brullet, seguidament hi hagué la lectura de poemes a càrrec de la soprano Núria Dardinyà. El darrer d’ells fou una obra per a veu i piano creada per la ocasió, del compositor vallesà Daniel Pérez. Després Ona Mestres ballà un poema de Palau i Fabre i per últim, conversacions de l'alquimista amb l'equilibrista, de Xavier Alsina. Las tres actuacions varen estar molt be, donant als poemes de Palau una gran potencia i deixant al públic assistent en una mena d'èxtasis col·lectiu.  El 18 de juny és va cloure amb la participació de  l’actriu Gemma Reguant que va proposar un recorregut per la exposició i finalitzà amb una reposada lectura de poemes d’en Palau i Fabre seguida de col·loqui.

Aquest projecte, te previst continuar la seva itinerància. I al Gener anirà al Centre Democràtic de Caldes de Montbui i a l’abril de 2018, a la Sala Andreu Dameson de la Garriga.

A la mostra hi participen:

Marina Alcojor, Xavier Alsina, Antoni Carné, Núria Dardinyà i Daniel Pérez , Marta Castelar, Carme Castellví, Anet Duncan, Verònica González, Anna Maluquer, Teresa Gómez Martorell, Jaume Guardis, Ona Mestre, Jaime Moroldo, Tomàs Pariente, Stefano Puddu, Àngels Rosés, Núria Rossell, Jordi Sarrate, Pepa Vila.


També , l’Associació cultural l’Espantaocells, dins d’aquest any Palau i Fabre, ha dedicat a la poesia en general i a la Poesia d’en Palau i Fabre en particular, la 22ena. Edició del “Taller de les Arts-Estiu 2017” (escola d’estiu Inter generacional) que es celebrarà del 26 de juny al 28 de juliol. En ella també hi va participar com artista convidada la soprano Núria Dardinyà que conjuntament amb l’Àngels Rosés proposaran diversos exercicis interdisciplinaris amb la intenció d’apropar la vibració, el ritme, la sonoritat, el color, la forma, i la simbologia a la experiència poètica.


Àngels Rosés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada